De Franse uiensoep blijft een klassieker. Een heerlijk rijke soep, het liefst met brood met gegratineerde kaas erop!

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 600 g uien, in fijne ringen
  • 1 el bloem
  • 60 g kaas, geraspt
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak de uiringen in de boter op een matig vuur. Roer regelmatig en laat goudbruin kleuren. Bestrooi met de poedersuiker en de bloem en laat nog 5 min stoven.
  2. Schenk er de Fundo geconcentreerde kippenbouillon bij, met drie delen water, en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje 15 min afgedekt pruttelen. Kruid bij met peper en zout.
  3. Verdeel de kaas over de vier sneetjes brood en leg ze onder de grill. Laat grillen tot de kaas gesmolten is.
  4. Verdeel de soep over de borden. Werk af met peterselie en de kaastoast.