Deze fazant met madera is een pareltje voor op de kersttafel. Serveer met wat witlof, wortel en eventueel aardappelgratin.

Bereidingstijd: 60 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 fazanten
  • 1 plak Ardeense ham, in reepjes
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 8 stronken witlof
  • 20 jeneverbessen
  • 1 potje Fundo wildfond
  • 5 dl madera
  • boter
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de ham in reepjes. Halveer de witlofstronkjes in de lengte. Schil en snij de wortelen in blokjes. Verwarm ondertussen de oven op 175°C.
  2. Braad de fazanthennen rondom aan in flink wat hete boter. Neem ze uit de pan en giet het braadvet weg.
  3. Leg ze in een diepe braadslee met een nootje verse boter. Kruid ze met peper en zout en strooi er de jeneverbessen bij. Doe er de tijm, het witlof, de wortelblokjes en de hamreepjes bij.
  4. Besprenkel met de Fundo wildfond en de madera. Dek af met aluminiumfolie.
  5. Zet de braadslee 40 tot 45 min in de oven. Lekker met aardappelgratin.