Een soep op basis van erwtjes, op smaak gebracht met verse munt. Serveer de soep met wat gebakken spek of rauwe ham.

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • Enkele plakken ontbijtspek
  • 150 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 350g doperwten
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 150 ml room
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 10 g munt, fijngehakt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan. Voeg na enkele minuten de erwtjes en de aardappelen toe.
  2. Blus de groenten met de Fundo geconcentreerde kippenbouillon en drie delen water. Breng aan de kook. Voeg na enkele minuten ook de munt toe. Kruid bij met peper en zout. Laat nog 15 min doorwarmen.
  3. Pureer de soep fijn met een staafmixer en roer er de room door.
  4. Snij het spek in reepjes en bak het kort aan in een pan.
  5. Verdeel de soep over de borden. Werk af met de stukjes spek.