De saus voor bij de eend wordt op smaak gebracht door de Fundo wildfond en is heerlijk in combinatie met de kruidige rozemarijnsmaak!

Bereidingstijd: 25 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 wilde eendenborsten
  • 1 potje Fundo wildfond
  • 1 tl rozemarijnblaadjes
  • 1 dl slagroom

Bereiding

  1. Kerf de vetkant van de eendenborst meerdere malen in met een met en wrijf in met peper en zout.
  2. Verhit boter en bak de eend op zijn vetkant voor ongeveer 10 minuten. Draai om en bak de andere kant voor 4 minuten. Houd warm in een vel aluminiumfolie
  3. Haal het bakvet uit de pan en voeg de Fundo wildfond toe samen met de afgeritste blaadjes rozemarijn. Roer het aanbaksel los en laat het mengsel voor 10 minuten inkoken.
  4. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met frietjes, aardappelen of kroketten en warme groenten.