Een frisse soep van courgette, met stukjes zalm en wat dille. Erg lekker met een scheutje room er doorheen.

Bereidingstijd: 25 min

Bereiding voor 8 personen

Ingrediënten

  • 2 pakjes gerookte zalmfilet
  • 4 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 4 courgettes, in blokjes
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bokaal Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes dille
  • peper en zout

Bereiding

  1. Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie. Voeg na enkele minuten de aardappelen en courgettes toe en laat 10 min stoven.
  2. Blus de groenten met de Fundo geconcentreerde kippenbouillon en drie delen water. Breng aan de kook en laat 10 min sudderen.
  3. Snijd ondertussen de gerookte zalmfilet in stukjes.
  4. Mix de soep glad met een staafmixer. Kruid af met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en verdeel er de vis over. Werk af met een takje dille en serveer.