Een Franse stoofpot met kip en rode wijn. Voeg er wat kippenfond aan toe voor een diepere smaak.

Bereidingstijd: 90 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken
  • 120 g spek, in blokjes
  • 250 g champignons, in stukken
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 1/2 l rode wijn
  • 1 pot Fundo kippenfond
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 6 laurierblaadjes
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kruid de stukken kip met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken goudbruin. Schep uit de pot en zet even opzij.
  3. Bak in dezelfde stoofpot het spek krokant. Voeg dan de uien, de knoflook en de champignons toe. Roer goed om en laat enkele minuten stoven.
  4. Leg de stukken kip terug in de pot. Bestrooi het geheel met bloem en laat even meebakken. Blus dan met de rode wijn en de Fundo kippenfond.
  5. Breng aan de kook. Bind de tijm, de laurierblaadjes en de platte peterselie samen tot een bosje kruiden. Hang deze mee in de pot. Laat de stoofschotel 1 uur afgedekt garen op een zacht vuurtje.
  6. Haal de kip, de groenten en het kruidentuiltje uit de pot. Het kruidentuiltje heb je niet meer nodig.
  7. Zeef de saus en laat opnieuw inkoken in een nieuwe pot. Klop dan de boter in kleine klontjes door de saus. Kruid bij met peper en zout. Schep de kip en de groenten opnieuw in de saus en laat even doorwarmen.
  8. Werk de coq au vin af met wat gehakte peterselie en serveer.