Een Mexicaanse klassieker met rundsvlees en bonen. Erg lekker met rijst of brood en natuurlijk tortilla chips.

Bereidingstijd: 60 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 1 tl komijn
  • 500 g rundergehakt
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond
  • 200 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1/2 kaneelstokje
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 800 g kidneybonen, uitgelekt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit te olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de knoflook 3 min. Doe hier de rode peper, chilipoeder, komijn, peper en zout bij en bak nog even mee.
  2. Voeg het gehakt toe en bak rul met een vork. Doe er daarna de zongedroogde tomaten bij.
  3. Giet de tomatenblokjes en de Fundo bruine rundsfond bij het gehakt. Leg ook het kaneelstokje erin. Zet het vuur zachter en laat 30 min sudderen.
  4. Voeg de bonen eraan toe en laat nog even doorwarmen.
  5. Verdeel de chili con carne over de borden en serveer met rijst of brood.