Recepten van Fundo

Chili con carne

chili con carne

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 1 tl komijn
  • 500 g rundergehakt
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond
  • 200 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1/2 kaneelstokje
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 800 g kidneybonen, uitgelekt
  • peper en zout

Een Mexicaanse klassieker met rundsvlees en bonen. Erg lekker met rijst of brood en natuurlijk tortilla chips.

Bereiding

  • Verhit te olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de knoflook 3 min. Doe hier de rode peper, chilipoeder, komijn, peper en zout bij en bak nog even mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul met een vork. Doe er daarna de zongedroogde tomaten bij.
  • Giet de tomatenblokjes en de Fundo bruine rundsfond bij het gehakt. Leg ook het kaneelstokje erin. Zet het vuur zachter en laat 30 min sudderen.
  • Voeg de bonen eraan toe en laat nog even doorwarmen.
  • Verdeel de chili con carne over de borden en serveer met rijst of brood.

Cookies! Bijna zo lekker als de artisanale Fundo producten ;-) Klik hier als je benieuwd bent wat we precies met die cookies doen.