Een stevige soep met champignons naar keuze. Lekker met wat room erdoor en afgewerkt met peterselie.

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 8 personen

Ingrediënten

  • 2 aardappels, in stukken
  • 1 kg champignons, in kwartjes
  • 2 preiwitten, grof gehakt
  • 2 uien, grof gehakt
  • 300 ml room
  • 1 pot Fundo geconcentreerde kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit de boter in een pan en stoof de uien, de preiwitten en de aardappels aan. Doe er na 2 min de champignons bij.
  2. Schenk er de Fundo geconcentreerde kippenbouillon bij, met drie delen water, en breng aan de kook. Laat 20 min zachtjes doorkoken.
  3. Kruid bij met peper en zout. Roer er de room door en mix de soep.
  4. Verdeel over de borden en werk af met peterselie.