Een stevig gerecht voor in de winter met worst, spek en bonen. Op smaak gebracht met de kalfsfond van Fundo.

Bereidingstijd: 20 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 boerenworsten (200 g)
  • 2 dikke sneden spek (150 g)
  • 2 tomaten
  • 1 bokaal witte bonen (395 g)
  • 1 blik rode bonen (240 g)
  • 1 blik groene peulbonen (265 g)
  • 4 uien
  • 1,9 dl kalfsfond
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pers de knoflook fijn en versnipper de uien.
  2. Snijd de boerenworsten doormidden. Bak het spek en haal het uit de pan. Giet het vet niet af, maar bak er de uien, de knoflook en de boerenworsten in. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe.
  3. Ontpit en snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg de bonen toe. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 10 minuten sudderen. Kruid bij met peper en zout.