Een heerlijke klassieker voor het paasfeest: eendenfilet met jonge worteltjes en een zalig sausje met sinaasappel en Fundo eendenfond.

Bereidingstijd: 40 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 800 g aardappelen, in stukken
  • 450 g jonge wortelen, geschild en gehalveerd
  • 2 sinaasappels
  • 1 potje Fundo eendenfond (200 ml)
  • 3 eidooiers
  • 1 el suiker
  • 3 el boter
  • ½ kl gemberpoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en maal ze door de passe-vite. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Meng hieronder de eidooiers en meng goed onder elkaar.
  3. Kook ondertussen de wortelen beetgaar in gezouten water. Giet af en zet opzij.
  4. Doe de aardappelpuree in een spuitzak en maak hiermee kleine aardappeltorentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Pers 1 van de sinaasappels uit. Snij de schil van de andere sinaasappel en snij er met een mes de partjes uit.
  6. Meng de suiker, zout en gemberpoeder in een sauspannetje. Zet op een middelhoog vuur en schenk er het sinaasappelsap en de Fundo eendenfond bij. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Doe er na 3 minuten 2 eetlepels boter bij en roer om. Giet de saus over de wortelen. Werk af met de sinaasappelpartjes.
  7. Snijd de vetlaag van eendenfilets in schuine blokjes. Kruid ze met peper en zout. Bak ze eerst op de vetzijde in boter en draai dan om. Serveer met de wortelen en aardappelen.