Zacht varkensvlees dat traag gegaard is met een heerlijke marinade. Erg lekker op een broodje met verse koolsalade!

Bereidingstijd: 330 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1500 g varkensschouders, ontbeend
  • 4 broodjes
  • 200 ml water
  • 1 potje Fundo bruine rundsfond
  • 70 g bruine suiker
  • 2 laurierbladen
  • 1 el zout
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el knoflookpoeder

Bereiding

  1. Snij het vet van de varkensschouders kruiselings in.
  2. Meng 2 el bruine suiker, de komijnpoeder, de paprikapoeder, de chilipoeder, de knoflookpoeder en het zout tot een droge rub.
  3. Meng dan het water, de Fundo bruine rundsfond, 50 g bruine suiker en de laurierbladen voor de marinade. Doe er 2 el van de droge rub bij en schenk alles in een zak. Doe hier de varkensschouders bij en sluit af. Schud goed en laat dat 12-24 uur marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  5. Haal het varkensvlees uit de marinade en dep droog. Wrijf het vlees in met de overige droge rub en leg in een ovenschaal.
  6. Laat het vlees 2,5 uur garen in de oven. Doe er dan nog wat marinade bij en laat nog 2,5 uur garen.
  7. Haal uit de oven en trek het vlees uit elkaar met twee vorken.
  8. Serveer de pulled pork tussen een broodje met eventueel wat koolsalade.