Een Frans stoofpotje voor regenachtige dagen. Heerlijk zacht rundsvlees met wortelen en champignons. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.

Bereidingstijd: 260 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g rundvlees, in blokjes
  • 120 g gerookt spek, in reepjes
  • 20 zilveruitjes, gepeld
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 stengel selder, in stukjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 el bloem
  • 2 potjes Fundo bruine rundsfond
  • 75 cl rode wijn
  • 1 el boter
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe het rundvlees samen met de prei, de selder, de wortelen en de ui in een kom. Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje toe. Schenk er de wijn bij tot alles onder staat en laat dit enkele uren afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Giet de marinade door een ruime zeef en bewaar zowel het marinadevocht, de groenten als het vlees.
  3. Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bak het vlees in een grote stoofpot langs alle kanten goudbruin in de boter. Bestrooi met bloem en schep goed om.
  4. Blus het geheel met de Fundo rundsfond en het marinadevocht. Breng aan de kook en laat 1,5 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg de gemarineerde groenten, de zilveruitjes, de champignons en het spek toe. Laat nog een half uur sudderen en serveer.