Een echte klassieker die een pittige twist krijgt door de chorizo en een intense volle smaak door de Fundo geconcentreerde rundbouillon.

Bereidingstijd: 30 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 500 g boerenkool
  • 1 pot Fundo geconcentreerde rundbouillon
  • 150 g chorizo
  • 1 ui
  • 250 g rundergehakt
  • 3 el geraspte oude kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd de boerenkool fijn en kook deze in een pot met de Fundo geconcentreerde rundbouillon.
  2. Snijd de chorizo in stukken en bak deze aan in een braadpan. Snipper de ui, haal de chorizo uit de pan en houd dit apart. Bak de ui en het gehakt in het bakvocht van de chorizo.
  3. Giet de aardappelen af en voeg een beetje kookvocht van de boerenkool toe om de stamppot smeuïg te maken.
  4. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met peper. Giet de rest van de boerenkool af en roer dit door de aardappelen. Roer ook de chorizo en het ui-gehaktmengsel samen met de kaas door de stamppot.
  5. Serveer en voeg (optioneel) een klontje gezouten boter toe.