Een heerlijke aspergevelouté op basis van Fundo drinkbouillon groenten. 2x Belgische trots in 1 gerecht!

Bereidingstijd: 40 min

Aperitiefsoepje voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bussel witte asperges
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 fles Fundo drinkbouillon groenten (465 ml)
  • 1 prei, grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 100 ml lichte room
  • 1 klontje boter
  • enkele takjes bieslook, in ringetjes gesneden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de asperges en bewaar de schillen. Snijd ze in kleine schijfjes en houd de aspergepunten apart.
  2. Breng de Fundo drinkbouillon aan de kook en voeg de aspergeschillen toe. Laat 10 minuten doorkoken.
  3. Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
  4. Zeef de bouillon en giet ze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg de room toe.
  6. Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
  7. Rijg de gerookte zalm op saté-stokjes en verdeel ze over de glaasjes.