Doordat de look gepoft wordt, verliest deze haar scherpe smaak en krijgt ze een mildere romige smaak in de plaats. 

Bereidingstijd: 1 uur

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 1 stengel selderij
  • 50 ml olijfolie
  • 800 g aardpeer
  • 1 ui
  • 1 pot Fundo geconcentreerde groentebouillon
  • 20 ml room

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200℃
  2. Snijd een klein stukje van de top van de knoflookbol zodat je de teentjes een beetje kan zien. Halveer de bol, leg hem op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat voor ongeveer 35 minuten in de oven poffen tot deze zacht en goudbruin is.
  3. Blancheer de selderij kort in kokend water en doe de deze met een gepofte knoflookteen in een hoge kom. Schenk de olie erbij en pureer met een staafmixer. Dit is de selderij-olie.
  4. Schil de aardpeer en snijd deze in stukken. Pel en snipper de ui.
  5. Verwarm in een soeppan een scheutje olie en fruit de ui en de aardpeer voor 5 minuten. Voeg twee uitgeperste gepofte knoflooktenen toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  6. Voeg de pot Fundo groentebouillon toe en leng aan met 500 ml water. Breng aan de kook en laat voor 15 min gaarkoken op een laag vuurtje. Mix de soep met een staafmixer. Kruid naar smaak met peper en zout
  7. Serveer de soep en giet in elke soepkom een scheutje room en besprenkel met de selderij-olie.