Dat asperges niet alleen gezond maar ook lekker zijn valt bij deze risotto niet te ontkennen. Op smaak gebracht door de Fundo geconcentreerde groentebouillon en met een heerlijke bite door de net genoeg gegaarde rijst.

Bereidingstijd: 50 min

Bereiding voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g witte asperges
  • 2 stengels prei
  • 200 g spekreepjes
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 400 g risottorijst
  • 2 potten Fundo geconcentreerde groentebouillon
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd zo’n 2 cm van de onderkant af. Snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 1 cm.
  2. Snijd de prei in halve ringen en was ze onder de kraan.
  3. Verhit wat olie in een ruime pan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Fruit aan tot de ui glazig wordt.
  4. Voeg de prei, de spekreepjes en de asperges toe en roer alles goed om. Laat 5 min bakken.
  5. Voeg de risottorijst toe bij de groenten en bak deze tot ze glazig begint te worden.
  6. Giet de bouillon in een aparte pan en leng aan met 500 ml water. Verwarm deze tot ze bijna tegen het kookpunt aanligt. Voeg vervolgens soeplepel per soeplepel de bouillon aan de pan met de rijst toe. Wacht met het toevoegen van een nieuwe lepel tot de vorige bijna opgelost is. Roer de risotto voldoende om.
  7. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst zacht is geworden maar vanbinnen nog wel een lekkere bite heeft.
  8. Serveer de risotto in 4 borden en rasp per bord er een beetje Parmezaanse kaas op.